Wat zijn SOA's?

SOA’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Een soa wordt veroorzaakt door een virus of een bacterie. Je kan een SOA krijgen zonder dat je iets merkt. Je hebt dus niet altijd klachten, maar het kan grote gevolgen voor je gezondheid hebben als je niet op tijd wordt behandeld. Doe daarom op tijd een SOA-test!

SOA-test Utrecht Janskerkhof

Je kunt een soa test op de praktijk doen bij een arts of soa verpleegkundige. Tijdens jouw vertrouwelijke gesprek met onze arts of SOA-verpleegkundige wordt bepaalt welke SOA-test gedaan moet worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd sekscontact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden).

Chlamydia & Gonorroe

Gonorroe en Chlamydia kunnen op drie manier worden getest. Middels het ophalen van een test bij ons op de praktijk, door een test anoniem te bestellen of tijdens het spreekuur van onze SOA-verpleegkundige. De soa testen voor syfilis, hiv en hepatitis worden uitgevoerd via bloedonderzoek. Dit betekent dat er bloed wordt afgenomen voor lab-onderzoek . Het afnemen van bloed kan bij ons in de praktijk. Je kan hiervoor een afspraak maken bij de SOA-verpleegkundige of bij de doktersassistent.

Zelf testen

Er zijn daarnaast ook nog andere SOA’s die regelmatig voorkomen waaronder schurft, genitale wratten en genitale herpes. Anonieme testen worden gedaan bij testalize.me. Bestel de SOA-test online bij testalize.me.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie dan kan je bellen met onze praktijk 0307601301 of een email sturen naar info@studentenarts.nl.

Toepassingen van deze site
online inschrijven bij onze praktijk
online wijzigingen doorgeven van je gegevens
herhaalrecepten online aanvragen
24/7 - online afspraak maken via onze website
24/7 - online afspraken maken via planl webapp

links
© Campus Uithof Huisartsenpraktijk - Powered by Admino